O nama 

 BioEDEN je prva i jedina specijalizirana banaka stomatoloških matičnih ćelija 

BioEDEN je prva i jedina specijalizirana banka stomatoloških matičnih ćelija koja se značajno razlikuju od sljedbenika svojim patentiranim procesom.

Kao pioniri u ovom području, mi smo predani postizanju najboljih rezultata, kako bi Vašem dijete pružili najbolju budućnost.   

 

Kompanija BioEDEN je uspješno pohranila više od tri milijarde ćelija i taj broj raste svaki dan. Iako posao kojim se bavimo predstavlja naučnu činjenicu, mi ne zaboravljamo da naš rad osnažuje ljubav koju imate prema svojoj djeci  i Vaša želja da unaprijed isplanirate njihove buduće živote.

Mi Vam zato obećavamo sljedeće:

  • Mi smo uvijek na raspolaganju na broj telefona gdje ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.

  • iscrpno ćemo Vas informisati o svakom koraku u procesu, telefonskim ili pismenim putem

  • Ukoliko iz prvog zubića ne budemo uspjeli da dobijemo vitalne ćelije, ponovit ćemo proces sa narednim zubićem bez dodatnih troškva

  • garantujemo da ćemo uskladištiti samo vitalne matične ćelije i imati ih spremne kada Vam budu zatrebale

  • redovno ćemo komunicirati sa svim našim članovima, kako bismo Vas informisali o bilo kakvim novostima i napretcima u razvoju

  • nikada nećemo prestati da istražujemo mogućnosti nauke

Upoznajte se sa našim timom

BioEden je razvio globalni menadžment i naučni tim sa jakim referencama u komercijalnim operativnim i naučnim istraživanjima.

U augustu 2014.  je lansirana nova strategija finansiranja kako bi se skladištenje matičnih ćelija dovelo na vodeću poziciju.

 

Upravni odbor je obezbijedio dobro upravljanje mapiranjem različitih  teritorija širom svijeta u kojima BioEden radi i promoviše ovu strategiju kroz menadžment operacija dan-za-dan.

 

Tim u kombinaciji sa strukturom kompanije osigurava pouzdanost na visokom nivou kvaliteta, standarda svjetske klase u komercijalnim operacijama i naučnom razvoju sa ciljem pružanja najbolje moguće usluge hiljadama klijenata koji odaberu BioEden za sigurno skladištenje matičnih ćelija iz mliječnih zubića svoje djece.

Mark Hurley
Direktor

Mark je direktor i investitor u mnogim zdravstvenim i naučnim institucijama, čije tehnologije dosežu od razvoja lijekova (protiv raka), preko razvoja medicinskih uređaja, uključujući i implantibilni uređaj za davanje insulina.

Mike Byrom
Direktor odjeljenja za naučna istraživanja

Mike je osnivački naučnik BioEden-a i kao istraživač je intenzivno radio na polju matičnih ćelija više od 15 godina na Univerzitetu u Oklahomi i na Univerzitetskom medicinskom centru Vanderbilt.

Tony Veverka
Generalni izvršni direktor

Tony je bio na mnogim visokim položajima uključujući i položaj glavnog izvršnog direktora većih zdravstvenih kompanija, kako u Velikoj Britaniji tako i na međunarodnom planu. Tony sada vodi Bio Eden Group koja nastavlja da se širi u svijetu.

Geoff Orme
Finansijski direktor

Geoff je bio član odbora mnogih jakih preduzeća, u oblasti zdravstva, provjere lijekova i medicinskog testiranja u kompanijama koje se bave naučnim istraživanjima. Trenutno je uključen u projekat oblikovanja nacionalne politike Velike Britanije o kontroli bolničkog dobivanja infekcija i rezistentnosti na antibiotike.

Naučni savjetnici

Profesor John A. Hunt (D.Sc.Ph.D.)

Na čelu britanskog Centra za inžinjering tkiva i Instituta za hronične bolesti i bolesti starosti. Ima iskustvo od preko 21 godine i preko 120 objavljenih i pregledanih publikacija. On je komitetski član odbora Kraljevskog udruženja za hemiju, analitičke specijalne interesne grupe za bionauku.

Dr. Marc Saadia

Dr. Saadia je dječiji stomatolog  i glavni urednik časopisa Journal of Clinical Paediatric Dentistry. Dr. Saadia održava predavanja širom svijeta, dobitnik je mnogih nagrada i koautor je dvije knjige o dentofacijalnoj ortopediji.

Dr. Alan Boyd

Dr. Boyd je imenovan za počasnog profesora na Koledžu za medicinu i stomatologiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Birminghamu. Dr. Boyd je bio na čelu mnogih seniorskih pozicija velikih faramaceutskih kompanija. On je saradnik na Fakultetu za farmaceutsku medicinu Kraljevskog koledža ljekara.

Izvršni direktori

Paul Gower
Direktor za investicije

Paul je direktor sektora finansija u Yorkshire-u.

David Thomas

David je poslovni mentor investitor koji radi u menadžmentu za procjenu rizika u osiguranju.

Andrew Worrall

Andrew Worrall je poslovni angel oz. zasebni investitor, ki deluje na področju iskanja in izbire v tehničnih sektorjih.


„Verujem da proces BioEden-a predstavlja izvrsnu priliku za izolaciju  matičnih ćelija u dovoljnom broju neinvazivnim putem.“

Prof. J Hunt